top of page

Ken jezelf en verken je mogelijkheden.

Waarom de Kerntalentenanalyse gebruiken als basis voor
je studiekeuze of beroepskeuze ?

  • Zelfinzicht en Zelfvertrouwen : de KernTalentenanalyse geeft je de kans om je KERN te leren kennen. Het is de sleutel naar jouw zijn, jouw kunnen, jouw motivatie om ergens voor te gaan. 
     

  • Vermijding van stress, burn-out en bore-out : geen rekening houden met je unieke KernTalentenprofiel kan leiden tot stress, studiemoeheid, uitstelgedrag, aanhoudende mislukkingen of het gevoel hebben niet op je plaats te zijn.
     

  • De juiste studies en daarna een boeiende job : wanneer je weet welke activiteiten je energie geven én welke activiteiten jou juist energie kosten, dan kan jij bewuste keuzes maken in het leven.

 

De KernTalentenanalyse is een speelse, leerrijke en unieke manier om je karakter, talenten en motivitatie in kaart te brengen. De daadwerkelijke analyse volgt tijdens een persoonlijk gesprek (2u à 3u).  Het levert een verslag op dat levenslang bruikbaar is bij het maken van keuzes. 

Wat houdt de KernTalentontdekking in ? 

Stap 1

Je ontvangt jouw link naar de wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst die je invult op voorhand en/of ter plaatse.

Stap 2

We checken samen je antwoorden op de ingevulde vragenlijst. Daarna krijg je zicht op je prachtige KernTalenten en tevens unieke persoonlijkheid : wat je nergiegevers en je energievreters

Ook bekijken we welke combinaties en koppelingen betekenisvol zijn voor jou, welke Kerntalenten al door jou gebruikt zijn/worden en welke (nog) niet.

Stap 3

Zodra we jouw unieke persoonlijke KernTalentenprofiel hebben bepaald, gaan we samen op zoek naar gepaste studierichtingen en beroepenvelden die aansluiten bij jouw sterke KernTalenten en interesses.

choose-the-right-direction-1536336_1920

Stap 4

Tot slot wordt alles vastgelegd in een levenslang bruikbaar verslag

Dit verslag geeft je een gedetailleerd zicht op je persoonlijkheid én ook op je ontwikkelingskansen én je intrinsieke motivatie om met je KernTalenten aan de slag te gaan. 

bottom of page