Ken jezelf en verken je mogelijkheden.

Waarom de Kerntalentenanalyse gebruiken als basis voor je studiekeuze of beroepskeuze ?

  • Zelfinzicht en Zelfvertrouwen : de KernTalentenanalyse geeft je de kans om je KERN te leren kennen. Het is de sleutel naar jouw zijn, jouw kunnen, jouw motivatie om ergens voor te gaan. Het is geen momentopname, maar jouw hele leven bruikbaar.

  • Vermijding van stress, burn-out en bore-out : geen rekening houden met je unieke KernTalentenprofiel kan leiden tot stress, studiemoeheid, uitstelgedrag, aanhoudende mislukkingen of het gevoel hebben niet op je plaats te zijn.

  • De juiste studies en daarna een boeiende job : wanneer je weet welke activiteiten je energie geven én welke activiteiten jou juist energie kosten, dan kan jij bewuste keuzes maken in het leven, die bij jouw authentieke zelf horen en die je voldoening geven (zoals voor een studie, opleiding, hobby, job of beroep).

 

Daarom starten we de StudieKeuzebegeleiding met het achterhalen van jouw unieke KernTalenten. 

De KernTalentenanalyse is een speelse, leerrijke en unieke manier om je karakter, talenten en motivitatie in kaart te brengen. De daadwerkelijke analyse volgt tijdens een persoonlijk gesprek (2u à 3u).  Het levert een verslag op dat levenslang bruikbaar is bij het maken van keuzes. 

Wat houdt een KernTalentontdekking met StudieKeuzeadvies in ? 

Stap 1

Je ontvangt jouw link naar de wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst.  KernTalenten ontdekken begint met een online vragenlijst over je kindertijd die je invult, op voorhand en/of ter plaatse.

Stap 2

We checken samen je antwoorden op de ingevulde vragenlijst. Daarna krijg je zicht op je prachtige KernTalenten en tevens unieke persoonlijkheid : wat je sterke KernTalenten (energiegevers), je halve (neutrale) KernTalenten en jouw kleine (energievreters) KernTalenten zijn. 

Ook bekijken we welke combinaties en koppelingen betekenisvol zijn voor jou, welke Kerntalenten al door jou gebruikt zijn/worden en welke (nog) niet.

Stap 3

Zodra we jouw unieke persoonlijke KernTalentenprofiel hebben bepaald, gaan we samen op zoek naar gepaste studierichtingen en beroepenvelden die aansluiten bij je sterktes. Je krijgt advies omtrent studiekeuzes die gebaseerd zijn op jouw sterke KernTalenten en interesses.

Stap 4

Tot slot wordt alles vastgelegd in een levenslang bruikbaar verslag

Dit verslag geeft je een gedetailleerd zicht op je persoonlijkheid én ook op je ontwikkelingskansen én je intrinsieke motivatie om met je KernTalenten aan de slag te gaan. 

choose-the-right-direction-1536336_1920

Het resultaat van deze analyse is jouw unieke KernTalentenprofiel die de richtingwijzer kan zijn voor alle  belangrijke keuzes die je nog dient te maken in je leven.