Ontdek waar jij energie van krijgt !

Wie ben je echt ?

Iedereen is kind geweest en ieder kind speelt.  Als kind kies je onbewust voor activiteiten omdat die aansluiten bij je aard, je mogelijkheden én je wil om bepaalde dingen op een bepaalde manier te doen. Laat die passie van het spel nou net de kern zijn van jouw KernTalenten!

 

Daniëlle Krekels, grondlegger van de KernTalentenmethodiek, ontdekte in 1989 de link tussen het favoriete kinderspeelgoed van iemand en zijn/haar KernTalenten.  Wat jij als kind al dan niet leuk vond, vormt de basis om jouw unieke KernTalentenprofiel te bepalen.

Er is bovendien wetenschappelijk bewezen dat de KernTalentenvragenlijst zeer betrouwbaar is (cf. onderzoek in 2015 van Prof. Dr. Elke Van Hoof van Vrije Universiteit Brussel) en op dit vlak zelfs beter scoort dan de klassieke MBTI test.

Wat zijn KernTalenten ?

KernTalenten zijn de combinatie van je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie.

Het geheel van de KernTalenten vormt daarmee de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid.

Je KernTalenten liggen nog onder de laag van klassieke talenten of vaardigheden. 

 

Er zijn 23 KernTalentenVoorbeelden zijn “Initiatief en autonomie”, “Creativiteit”, Competitiviteit, “Sociabiliteit, “Verkopen en overtuigen”.

Je sterke KernTalenten zijn je energiegevers, je kleine KernTalenten zijn je energievreters.  

Waarom kiezen voor  een KernTalentenanalyse ?

Een KernTalentenanalyse geeft je inzicht in wie je bent én wat je energiek en gelukkig maakt. 

Met 94 miljard mogelijke combinaties toont het op een zeer accurate manier waar je energie van krijgt en waar je juist energie op inlevert.  Iedereen is uniek en zo ook ieder zijn KernTalentenprofiel.

Voordelen ten opzichte van andere methoden en testen :

  • De Kern Talenten analyse is gebaseerd op daadwerkelijk gedrag (speel- en spelgedrag in je vroege jeugd) en niet op jouw zelfbeoordeling op het moment van de testafname, ook speelt de beoordeling van een ander niet mee.

  • Er wordt gekeken naar de diepere laag van onderliggende talenten. Hoge (of lage) cijfers op school spelen geen rol bij de analyse.

  • De KernTalentenmethode stelt de mens centraal. Aangezien er geen slechte KernTalenten bestaan, is elk KernTalentenprofiel waardevol.

Referenties

Dick Swaab, Nederlands bekendste neurobioloog en auteur van “Wij zijn ons brein” zegt dat 88% van onze talenten al vastligt van bij de geboorte. Hij bevestigt hiermee het uitgangspunt van de KernTalentenanalyse.

 

De KernTalentenvragenlijst werd in 2015 wetenschappelijk gevalideerd door Prof. Dr. Elke Van Hoof (Vrije Universiteit Brussel). Uit haar onderzoek blijkt dat de KernTalentenvragenlijst een Cronbach’s alpha (betrouwbaarheidsindex) van .84 heeft. Hiermee scoort de KernTalentenvragenlijst qua betrouwbaarheid even goed als de zogenoemde ‘Big5’ persoonlijkheidstest (de meest gebruikte ter wereld) en beter dan de MBTI en Insights Discovery.

 

De KernTalentenanalyse methode is bovendien erkend als werkinstrument door de VDAB.